1 март 2008 г.
Честит 8 март, българки!

Всяка секунда можеш да се преродиш. Всяка секунда може да носи ново начало. Въпрос на избор. Твоят избор...

ГРИМ
Главните роли при грима са на коректора, пудрата, молива, спиралата, ружa, червилото и разбира се моливът за устни. Коректора нанасяйте откъм най-вътрешната част на очите, а след това го разнесете равномерно с показалеца, като го смесите с околната кожа. Накрая покрийте останалите дефекти на кожата. Фон дьо тенът нанесете равномерно върху цялото лице. Постарайте се да постигнете възможно най-естествен вид. Пудрата се нанася свободно с четка, за да фиксирате грима. За веждите е много важно първо да премахнете излишните косъмчета с пинцета, ако е необходимо.
Подчертайте веждите като нанесете молив за вежди върху тях и ги пригладете нагоре и навън с помощта на четчица за вежди, като внимавате за запазването на естествения им вид. Вместо молив за вежди можете да използвате сенки за очи, като ги нанасяте с малка четка за грим и след това приглаждате. По този начин се получава по-естествен вид. Последните модни тенденции залагат на естествения вид и природната красота на жените, като количеството грим е сведено до минимум. За вечерен грим се използва фин вариант на “опушени” цветове – на горния клепач се нанася сиво с виолетов оттенък и много малко черен туш. Веждите също трябва да изглеждат естествено, тъй като целта е в целия ви вид да цари природна красота. Нанесете сенки с естествен цвят върху клепачите. След това нанесете по-тъмни сенки по гънките над клепача и нагоре. Преди слагането на червилото е добре да изберете цвят малко по-тъмен от естествения. Очертайте устните с подобен цвят молив. Размесете молива с червилото с помощта на четчица за устни, за да създадете естествен вид. Накрая поставете малко гланц, за да изглеждат устните сочни и привлекателни.

КОСАТА
Как да придадем така необходимия обем на косата? Като използвате точните продукти. Те трябва да бъдат под формата на мус, гел или пяна. Нанасят се директно в корените на подсушена с кърпа коса.
Можете да придобиете обем на косата и чрез сешоар.
За целта използвайте кръгла четка, с която да повдигате косата при сушенето. Започнете с топла струя въздух, а за финал използвайте студена струя за окончателно фиксиране на прическата. Едно много ефикасно решение за придобиване на обем е да се подстрижете на пластове. Тази прическа е много подходяща за права или леко чуплива коса, като в същото време е и много актуална. Използването на ролки също може да ви помогне. За целта не е необходимо да поставяте ролки върху цялата глава, а само върху горната част на косата. Лентата за коса също ще ви помогне много в придобиването на желания обем. Поставете я и започнете да издърпвате отдолу пласт по пласт от косата си. Това е лесна техника, с която със сигурност ще придобиете повече обем. Полагайте специални грижи за своята коса, като използвате енергийни шампоани, съдържащи екстракти от корени на жен шен, от зелен чай и витамини. Втривайте етерично масло от коприва или от розмарин, за да стимулирате кръвообращението и да придадете на вашата коса блясък и изящество. Използвайте маркова козметика за обем на косата. Едно много подходящо приложение са продуктите за обем и стайлинг от колекцията Pantene Extra Volume.

Фон дьо тенът
Фон дьо тенът е важен елемен в гримирането и без него не може да се получи перфектен резултат. Козметиците от десетилетия използват фон дьо тена като основа на грима и благодарение на него лицето придобива здравословен и красив вид. Специалистите в бранша съветват, че както художникът подготвя платното си за рисуване, така и жената трябва да подготви лицето си за грим, именно с фон дьо тен. Той е изключително подходящ за зимните месеци, тъй като предпазва кожата от измръзване, придава свеж вид на лицето и прикрива всички неравности.
Едно от най-важните неща, които трябва да запомните е, че от това как е нанесен фон дьо тена, зависи как ще изглежда цялостният ви грим. Използувайте продуктите на MAX FACTOR, Loreal, Christian Dior, Revlon и други. Преди да си купите фон дьо тен, обаче разберете каква е кожата на лицето ви, тъй като тонът на цвета трябва да бъде един тон по-тъмен от този на лицето ви, за да не изглежда то изкуствено. Леките фон дьо тени действат повече като хидратиращи продукти и съдържат по-малко пудра и пигменти, вследствие на което имат и по- малка покривност. По-плътните съдържат по-голямо количество пудра и покриват кожата на лицето по-добре. За суха кожа най-добрият избор е овлажняващ фон дьо тен крем, а за мазна - такъв с пудра и минимално количество мазнини.

ПАРФЮМЪТ

Парфюмът издава уникалността на всеки човек и създава усещане за изтънченост и стил. Той трябва да се избира индивидуално, тъй като е свързан с личните предпочитания на всеки човек. Но в магазина трябва да пробваме не повече от 3 аромата, тъй като всеки следващ или не се възприема или се възприема неправилно
Флаконите обикновенно се разделят на такива с надписи Parfum, Eau de Parfum и Eau de Toilette. Разликата в трите наименования се крие в съотношението на концентрацията на ароматните масла и алкохоли. Най-голямо е съдържанието на ароматни масла 20-30 % в парфюмите, които са и най-трайни. След тях се нарежда Eau de Parfum 15-20% и Eau de Toilette 10-20%. Парфюмът е най-добре да се нанася върху кожата, а не върху косата и да се усеща на разстояние не по-голямо от 25-30 см от вас. Не забравяйте, че концентратът може да повреди някои бижута, особенно перлите, които могат да потъмнеят. Срокът на годност на парфюмите е около 3 години и не е желателно да се използват след това. Препоръчително е да се съхраняват далеч от слънчева светлина на сухо и прохладно място. Кой парфюм е най-подходящ за вас? Както споменахме по-горе изборът е индивидуален, но въпреки това ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат. Ако сте изискана бизнес дама то вашият аромат трябва да е свързан с усещане за женственост и стил. Препоръчват се изчистените аромати, като роза, жасмин, амбра и други. Ако сте жена обичаща спортно-елегантния стил, то на вас ви е необходим парфюм, който да ви освежава и тонизира през целия ден. Най – подходящи за целта са аромати съчетани с цитрусови нотки или с ухание на морски бриз. Ако сте чувствена и нежна дама, която цени изяществото и предпочита ефирните тоалети, то за вас ще бъдат най-подходящи ориенталските аромати с ухание на мускус, жасмин, канела, кокос и сандалово дърво.

ДАМСКАТА ЧАНТА
Дамската чанта е сред модните аксесоари, които присъствт неизменно в ежедневието на всяка дама. Днес най-добре се възприемат чантите на фирми като “Шанел”, “Луи Вюитон”, “Диор”, “Гучи”. Проектирани в много различни обеми и големини те могат да се носят в ръка или преметнати през рамо.
Чантата може да направи така, че всяка жена да изглежда елегантна и сексапилна, но в същото време може и да развали изцяло визията. За да предотвратите това, внимателно избирайте своята чанта. Както и при избор на дреха, дамската чанта напълно трябва да подхожда на фигурата. Но при чантите едно от най-важните неща е да и бъде пълна противоположност. Примерно, ако сте висока и слаба ще ви отива голяма чанта. Цветовете могат да бъдат в розово, лилаво, а също бяло и черно, които са почти винаги актуални. Модерни са и такива, които напомнят пазарска чанта, украсени с ефектни джобове, ципове и големи копчета.

РЪЦЕТЕ
Всяка дама иска да има красиви и нежни ръце. Ръцете са сред частите от тялото, които са най –забележими. След неблагоприятните въздействия на работата, която вършим с тях ръцете ви със сигурност не изглеждат по най-добрия начин.
За да възвърнете добрия им вид са ви необходими Витамин А и Глицерин. Нанесете двата продукта в равни количества, поставете памучни ръкавици, затоплете за около 5 минути, след което направете лек масаж на ръцете. Остатъка от мазнината попийте с кърпа.
Блягоприятно въздействие върху кожата на ръцете оказват и процедурите с парафин. Те имат мигновен ефект и заздравяват дребните пукнатини по кожата, като я правят свежа и гладка. Нанесете топъл парафин върху ръцете, сложете ръкавици и оставете за 10 минути. Ръцете трябва да се затоплят, след което ръкавиците се свалят и парафина се отмива с вода. За финал на процедурата нанесете крем за ръце.
Съществуват множество кремове и балсами за ръце, които мога да ви помогнат да подобрите състоянието на кожата на ръце. Насочете се към такива козметични продукти, които съдържат лимон, лайка, алое вера, зехтинов восък, витамин Е.
Ако кожата ви е суха, можете да използвате следната природна рецепта:
Натрийте добре ръцете с краставица, след което намажете с глицерин и лимон. Процедурата е добре да се прави след измиване на ръцете по няколо пъти на ден.

Харесва ли ви това ясно, точно, без излишни думи, полезно общение с професионалисти по здравето и красотата?
Е, добре, гостувайте тогава постоянно на сайта www.jenata.net
Грижата на “Старт БГ Чикаго” е само да ви подсказваме точното място и точните хора, които могат да са полезни за вас.
“Топли усмивки и празнично настроение” –
това е девизът на www.jenata.net,
към който се присъединява и “Старт БГ Чикаго”

Назад

Жената
Гримът

Жената
Дамската чанта


Жената
Парфюмът.

Жената
Фон дьо тенът

Жената
Косата

Жената
Ръцете

Интернет дизайн