27 октомври 2005 г.
МОСТЪТ ЛОС АНЖЕЛИС - ЧИКАГО - БЪЛГАРИЯ

      По време на гостуването на Президента на България в Чикаго редакторът на българския вестник в Лос Анжелис Евгени Веселинов ни изпрати писмото, което публикуваме. Молбата му беше да го предадем на Георги Първанов, заедно с някои въпроси, които вълнуват нашите сънародници по Западния бряг на САЩ.
      Удоволствието да помогнем на наш колега е изцяло наше, но решихме и да публикуваме това писмо. Вярваме, че това, което е направила редакцията на "Обзор" е пример и за нас и за всички наши сънародници. Колкото по-стабилни стават българските институции, в това число и медиите в САЩ - толкова повече енергия ще има в българската общност - да се развива позитивно в Новия свят!

Дежурен редактор "Старт BG" - Чикаго


      До
      Георги Първанов
      Президент на Република България

      Уважаеми господин Президент,
      Изпълнявам специалната поръка да Ви благодаря, от името на българи от Враца, които се намират в момента в Лос Анджелис, 11-годишният незрящ Тошко (Тодор Цветков) и „мама Данче” (Йорданка Генова), жената, която е взела за отглеждане болното дете без родители - 19 килограма на 9 годинки.
      Предавам думите им дословно.
      Йорданка Генова: „Господин Първанов, искам да Ви благодаря от сърце и душа, за това, което направихте, за да се озовем тук за операцията на Тошко. Вие сте честен политик, който ни обърна внимание. Вие ни върнахте надеждата, че детето ще прогледне, накарахте ни да вярваме в човещината. Господ да Ви дава здраве и добри дни.”
      Слепият Тошко: „Батко Евгени, да кажеш на чичко Президент, че много го обичкам.
      Като се прибера в България искам да го видя.”
      С помощта на Андрей Трънски и Вера Анчева от Българското Генерално Консулство в Лос Анджелис настанихме Йорданка и Тошко в близост до болницата. Началните разходи за приемането им в Детския дом са поети от редакцията на „Обзор”.

      Господин Първанов, приемете и моята лична искрена благодарност, за това, което видях в документите, че сте направили по случая. Целият разговор с Тодор и Йорданка, както и снимков материал, ще бъде отпечатани в изданието и ще Ви бъдат изпратени.

18 Октомври 2005 г.
С уважение и признателност:
Евгени Веселинов, главен редактор „Обзор”
Първият и единствен български вестник на Западния бряг.
PO BOX 291661, Los Angeles, CA 90029
Tel. (213)272-0568; fax(323)666-1474;
bulgarica@msn.com

Назад


Лос Анжелис

Интернет дизайн